Home > Blogs en meer > Nieuwsbrief > RATIO in lesprogramma HBO-ICT
logo han

RATIO in lesprogramma HBO-ICT

20-02-2019 De RATIO-aanpak is vanaf nu een officieel onderdeel van het lesprogramma van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen ICT opleiding.

Wij CoThinkers verzorgen geregeld gastcollege's en lezingen op universiteiten en hogescholen. Dat vinden we nu eenmaal heel erg gaaf om te doen. En daarnaast is het erg leuk studenten vooruit te kunnen helpen met nog betere problem solving en root cause analyse skills. We horen geregeld van professionals met jaren ervaring die onze trainingen volgen; "Ja, dit (RATIO) had ik veel eerder willen kunnen!". Daarom was het voor ons een grote wens om onze trainingen te integreren in het universitair en HBO onderwijs.

Op 19-2-2019 hadden we onze primeur en werd het werkelijkheid. Ik (Martijn) gaf een dag les op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Een groep van 3e jaars HBO-ICT studenten leerden de basic skills en concepten rondom problem solving en root cause analyse. Het was een intensieve dag waarin ze vooral veel zelf aan de slag gingen. Het thema van de dag was mijn favoriete quote van Albert Einstein:

In 2 sessies van 3 uur leerden ze de basis vaardigheden en concepten van problem solving en root cause analyse. "Een vaardigheid die nuttig is om aan te leren bij het begin van de studie." was 1 van de vele positieve reacties van de studenten. Tijdens de evaluatie met een van de docenten van HAN kwam we snel tot de conclusie dat we dit initiatief samen gaan voortzetten in het volgende schooljaar dat start in oktober. "Dit was de beste les die ik in 3 jaar HBO heb gehad", vertelde 1 student tijdens de afsluiting van de les. Daar zijn we trots op!

 

Meer Nieuws

linkedIn hdrKlein

nieuwsbrief juni 2021

16-06-2021 Lees het laatste CoThink nieuws . Waar worden wij blij van, maar vooral, waar word jij nu blij van? 

Gabirol nieuwbrief

nieuwsbrief september 2020

01-09-2020 LEES: Zijn wij anders dan anderen? Nieuws en Feiten. Goed om te weten! Leuk om naar te kijken en.... wat wil jij bij ons leren om nog meer uit te blinken in je werk? Tools en tips etc.

header nieuwsbrief mei

nieuwsbrief mei 2020

15-05-2020 Zien wat onze ervaringen en inspanningen van de afgelopen tijd voor jou betekenen? Klik op de link naar onze online nieuwsbrief