CoThink aanpak

Hoe stimuleer je creatief, kritisch en `out of the box' denken? Wij inspireren en leren je graag `HOE'. Omdat we vinden dat problemen oplossen en voorkomen sneller, makkelijker en pragmatischer kan, ontwikkelden wij onze eigen aanpak: de RATIO-aanpak. Een mix van methoden en vaardigheden die door jarenlange toepassing hun waarde hebben bewezen bij problemen analyseren,  voorkomen en oplossen. Wij gebruiken deze aanpak in ons dagelijks werk en leren jou ook hoe je dat doet.


Creëer orde in de chaos - Betere vragen -|> Betere antwoorden -|> helderheid.

Waarom RATIO

RATIO is zorgvuldig geïnnoveerd door jarenlange ervaring in het veld en schaalbaar voor zowel kleine als hele grote, complexe problemen. RATIO voegt een praktisch hoe toe aan het wie, wat, wanneer van bestaande processen. Het resultaat: maximale logische denkkracht om tot heldere analyses, besluiten en doelgerichte risicobeoordelingen te komen.

Denkkracht vereist vakkennis, verbinding, leiderschap, creativiteit en heldere doelen. Praatplaatjes.

De kracht van visualisatie

In onze aanpak staat daarom Event Mapping centraal. Met deze krachtige methode visualiseer je een probleem of situatie en de gevolgen daarvan. Feitelijk en gedetailleerd. Naast de oorzaken en gevolgen worden doorbroken barrières en bevorderende omstandigheden in kaart gebracht.

Event Mapping is een heel effectief hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan over wat er feitelijk gebeurd is. Internationaal toepasbaar, ongeacht cultuur. Het is gericht op het creëren van veiligheid, heldere communicatie en de focus op feiten. Hierdoor is er geen ruimte voor meningen, aannames of een schuldvraag. Een Event Map helpt urgentie te bepalen en helder te krijgen wat je volgende stap moet zijn. 

Hier vind je praktijkcases die wij hebben uitgewerkt met een Event Map.

Daarom RATIO

  • maakt gebruik van logische denkkracht
  • voldoet aan de IEC 62740 for Root Cause Analysis 
  • visuele aanpak voor snellere inzichten
  • ontworpen om effectieve samenwerking te faciliteren
  • stimuleert lerend vermogen
  • bespaart tijd en geld

Deel deze pagina op

Onze expertise

Faciliteren

Problemen oplossen én voorkomen. Een CoThink facilitator helpt je om vakkundig scherp te krijgen waar het precies om draait. We pakken het aan met heldere procesbegeleiding. Zo krijg je antwoorden op complexe vraagstukken, los je problemen sneller op en bespaar je kostbare tijd.

Training

Een CoThink training is een belevenis. Als bevlogen trainers bieden we methodieken en vaardigheden die meteen toegepast kunnen worden in de praktijk. Dit kan bij ons, op locatie, online, incompany, wereldwijd en als het nodig is op maat. Je kunt én wilt de nieuwe vaardigheden direct toepassen in je dagelijks werk. Echte skills for life leren?

Advies

Je wilt ambities en doelen waarmaken en betrouwbare kwaliteit leveren. Vaak moet er dan eerst wat veranderen. We weten hoe je dat aanpakt. Samen gaan we aan de slag met het inrichten van jouw operationele processen en alles wat daarbij komt kijken. Van het (wereldwijd) implementeren van nieuwe werkwijzen tot verbeteren van teamcommunicatie.