Praktijkcases

Hier vind je een kleine selectie van leuke, interessante of verrassende praktijkcases.
instorten woning site

Event Map - Instorten woning

15-08-2022 Hoe een eenvoudige Event Map de impact van een gasexplosie verheldert....
(klik op de afbeelding voor pdf weergave)

rhoek titanic

Event Map ondergang de Titanic

27-06-2022 Vraag iemand naar de oorzaak van het zinken van de Titanic en je zult als antwoord “een ijsberg” krijgen. Er was echter heel wat meer aan de hand.

DWhorizon1

Deepwater Horizon blowout

23-02-2021 On April the 20th 2010 the Deep Water Horizon encountered a blowout. The Blow Out Preventer should have prevented the following disaster but only partly worked.

Apollo XIII

Okay Houston, we've had a problem

30-09-2020 Apollo 13 commandant Jim Lovell sprak beheerst de historische woorden: "Okay Houston, we've had a problem". Hoe zou het zijn als je dat probleem met RATIO zou aanpakken?

112 storing

De analyse van de 112 storing

28-09-2020 Hoe kom je erachter wat er misging bij een groot incident? Neem de 112 storing afgelopen juni; zoveel onderwerpen, gebeurtenissen en verschillende betrokken partijen. Een hele kluif om dat te ontrafelen. Ron Vonk nam de uitdaging enthousiast aan en hielp KPN bij de analyse van de 112 storing:

rhoek

Event Map van aanvaring stuw bij Grave

24-08-2020 Op 29 december 2016 voer een schip door de stuw bij Grave. De gevolgen voor de scheepvaart en woonboten waren groot. Het waterpeil zakte 3 meter waardoor schepen hun routes moesten veranderen en woonboten beschadigden door de lage waterstand. Een noodreparatie was gereed op 24 januari 2017 waardoor scheepverkeer weer was hersteld.

Onze expertise

Faciliteren

Problemen oplossen én voorkomen. Een CoThink facilitator helpt je om vakkundig scherp te krijgen waar het precies om draait. We pakken het aan met heldere procesbegeleiding. Zo krijg je antwoorden op complexe vraagstukken, los je problemen sneller op en bespaar je kostbare tijd.

Training

Een CoThink training is een belevenis. Als bevlogen trainers bieden we methodieken en vaardigheden die meteen toegepast kunnen worden in de praktijk. Dit kan bij ons, op locatie, online, incompany, wereldwijd en als het nodig is op maat. Je kunt én wilt de nieuwe vaardigheden direct toepassen in je dagelijks werk. Echte skills for life leren?

Advies

Je wilt ambities en doelen waarmaken en betrouwbare kwaliteit leveren. Vaak moet er dan eerst wat veranderen. We weten hoe je dat aanpakt. Samen gaan we aan de slag met het inrichten van jouw operationele processen en alles wat daarbij komt kijken. Van het (wereldwijd) implementeren van nieuwe werkwijzen tot verbeteren van teamcommunicatie.