Home > Expertise > Trainingen > Advanced Problem Solving & RCA Facilitator
Advanced Problem Solving & RCA FacilitatorTraining

Advanced Problem Solving & Root Cause Analysis (RCA) Facilitator

Heb je te maken met hardnekkige problemen in je organisatie? Problemen die leiden tot (bijna-) incidenten, ernstige schade, hoge kosten en een slecht imago? Volg onze training Advanced Problem Solving & Root Cause Aanalysis Facilitator . Hier leer je met een goede RCA-methode ervaren teams met experts te faciliteren bij het onderzoeken en oplossen van deze problemen. 


VOOR WIE?

Je hebt al Problem Solving & Root Cause Analysis IRCA) basisvaardigheden geleerd in een CoThink training (bijv. Problem Solving & RCA-Advanced of PSDM) en je wilt nog beter worden in samenwerken en het leiden van problem solving- of RCA-sessies. Je wilt het beste uit je collega’s halen en je bent bereid de regie te pakken in het onderzoeksteam.

Dit levert het op

  • Je kunt korte effectieve RCA-sessies in kleine teams organiseren om snel inzicht te krijgen
  • Je kunt RCA-sessies met multidisciplinaire teams organiseren en begeleiden om een probleem tot op de bodem uit te zoeken
  • Je levert heldere en professionele RCA-factsheets en RCA-rapporten.
  • Je kunt in verschillende rollen werken (probleemeigenaar, expert en onafhankelijk facilitator)
  • Je kent de methode en vertrouwt op het proces, hoe lastig het probleem ook lijkt
  • Jij weet de routine aan te brengen waardoor collega’s incidenten sneller analyseren en problemen ook daadwerkelijk oplossen.


Inhoud Advanced Problem Solving & RCA Facilitator training 

De 5-daagse Advanced Facilitator-training is opgedeeld in 2 blokken met daartussen gerichte coaching bij het uitvoeren van praktijkopdrachten. Je leert de methode helemaal beheersen en krijgt professionele en persoonlijk feedback op de manier waarop je faciliteert. Certificatie volgt na een echte facilitatie, bij een actueel probleem in een bedrijf.

Opbouw Advanced Facilitator training

Kick-off (1 dag)
Tijdens de kick-off zetten we weer even de puntjes op de `i' van de methoden die je geleerd hebt. We behandelen de basisprincipes voor een effectieve Problem Solving & RCA-Facilitator.
Blok 1
In 2 dagen plus 1 avond leer je alles over de conceptuele vaardigheden, methodische verdieping en de rolverdeling bij sessies. Je gaat veel oefenen en je krijgt meteen veel feedback.
Blok 2
In 2 dagen plus 1 avond leer je alle facilitatorvaardigheden die je nodig hebt voor: het leiden van sessies, effectieve communicatie, persoonlijke effectiviteit en omgaan met weerstanden en voorkomen van conflicten. Natuurlijk oefenen we in deze twee dagen ook weer veel, in combinatie met de RCA-methoden.

Je ontvangt het certificaat Advanced Problem Solving & RCA Facilitator’, als bewijs van bekwaamheid. En wees welkom in ons Facilitator netwerk: The FIRM.


Word ook gecertificeerd Advanced Problem Solving & RCA Facilitator

Word je ook graag die kritische en creatieve Advanced Facilitator? Schrijf je dan vandaag nog in voor de open Advanced Facilitator training. Reserveer de datum van je voorkeur. Óf vraag een maatwerk incompany training aan. Precies afgestemd op jouw organisatie en jouw situatie. Ook zo'n koffer scoren?NIEUW: alleen voor gecertificeerde Advanced Facilitators à € 200,-; de gevulde Licensed Facilitator koffer. Bel 06 272 039 45 of mail voor meer info.

Daarom de CoThink Advanced Facilitator training

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren RCA-Facilitators
  • Beproefde methoden, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht
Dé training die eigen perspectief binnen het bedrijf en het perspectief voor het bedrijf in positieve zin verandert.
Met afstand de meest nuttige training die ik heb gedaan. RCA Facilitator H. Beeksma
Ik was al enthousiast over de CoThink methode en structuur. Deze training geeft daar zo’n verdieping aan!

Deel deze pagina op

terug naar de training

Selecteer een startdatum

16 oktober 2024
Classroom
Lesdagen
Dag 1 : 16 oktober 2024
Dag 2 en 3 : 5 & 6 november 2024
Dag 4 en 5 : 26 & 27 november 2024

Op dag 2 en 4 (van 09:00-19:30 uur) is er behalve lunch, aansluitend nog een gezamenlijk diner.

Locatie
CoThink - ErmeloGroepsgrootte
De groepsgrootte is min./max. tussen de 3 en 6 deelnemers per training.

Investering
Deze training vraagt een investering in tijd en geld: € 4.100,-. Dit bedrag is inclusief 5x lunch en 2x diner, alle materialen en exclusief btw.
Voor (tussen-)overnachtingen met ontbijt adviseren wij Hotel Postiljon Veluwemeer Amersfoort te Putten. Vermeld CoThink als referentie voor een gunstiger tarief. Schrijf je online in via de gele aanmeldbutton en kies jouw startdatum.

Mogelijkheden
We verzorgen deze training ook incompany en in het Engels. Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen