Home > Expertise > Trainingen > Problem Solving & RCA - Advanced
Problem Solving & RCA - AdvancedTraining

Advanced Problem Solving & Root Cause Analysis (RCA)

Je hebt de essentiële Problem Solving vaardigheden en methodieken onder de knie en toegepast. De volgende stap is het oplossen van terugkerende problemen met hoge impact. Dat vergt een grondige en effectieve aanpak: RATIO. In de training Problem Solving & Root Cause Analysis-Advanced ontwikkel jij je vaardigheid nog verder en ga je dieper in op de methodes die je al kent uit de Essentials training en de Problem Solving Pitstop. Daarnaast krijg je in deze training extra stappen en methoden. Hiermee ben jij in staat om nog effectiever en efficiënter problemen op te lossen, ook bij terugkerende, hardnekkige problemen met veel impact.


Voor wie

De Problem Solving & Root Cause Analysis Advanced-training is voor professionals en leidinggevenden die te maken hebben met (structurele) problemen of incidenten met hoge impact. Bijvoorbeeld als je werkt in kwaliteit, maintenance, proces & productie, incident & problem management en HSE-omgevingen. Als vooropleiding heb je de Problem Solving & RCA Essentials training gevolgd.

Dit levert het op

  • Je kunt een messcherpe probleem visualisatie en definitie maken
  • Je weet de oorzaken van structurele problemen te vinden en herhaling te voorkomen
  • Je weet hoe je maximaal gebruikmaakt van de kennis en ervaring van collega’s
  • Je voorkomt `jumping to conclusions and solutions'
  • Je kunt complexe problemen helder vastleggen en overdragen
  • Je onderscheidt jezelf als expert op problem solving gebied

Inhoud Advanced-training Problem Solving & Root Cause Analysis

In deze praktijkgerichte training verdiep je jouw problem solving skills nog verder. De basis van de training is de RATIO-aanpak. Hiermee ben je in staat om complexe, terugkerende problemen met hoge impact effectief aan te pakken. Dat betekent niet alleen het probleem scherp definiëren en oorzaken vinden, maar ook maatregelen implementeren en de resultaten borgen.

De methoden Event Mapping en Probleem Analyse die je al kent gaan we uitbreiden en toepassen op complexere problemen. Daarnaast gaan krijg je minimaal 1 extra methode uit de RATIO-toolbox. Human Factor Analyse -om de oorzaken van menselijk falen te onderzoeken zonder dat de schuldvraag in de weg zit of, Data Analytics - om informatie te verifiëren en te verzamelen met behulp van data.

De uitdagende Advanced-training Problem Solving & Root Cause Analysis is een mix van theorie met veel praktijkoefeningen. Daarmee kun je wat je leert direct toepassen in je werk. Voorafgaand aan de training volg je een aantal e-learning modules (12 maanden onbeperkt toegang) en werk je een praktijkcase uit.

Opbouw van de Advanced-training Problem Solving & Root Cause Analysis

Classroom
De 2-daagse classroom Advanced-training is een open inschrijving en vindt plaats in onze trainingsruimte in Ermelo. We hebben steeds ruimte voor 12 deelnemers. Neem contact met ons op als een maatwerk incompany variant interessant voor je is.
Online
Al onze trainingen zijn zeer interactief. De online training bestaat uit 4 sessies van 3 uur. Praktijkoefeningen doen we in groepjes, online is dit via break-out sessies. In de agenda herken je welke trainingen online en welke classroom zijn.
Na afloop ontvang je het Advanced Problem Solving & RCA certificaat. Met dit certificaat kun je doorstromen naar de Problem Solving & Root Cause Analysis-Leadership training.

Bekijk welk resultaat de CoThink PS & RCA trainingen INDAVER oplevert.

Waarom de RATIO-aanpak?

RATIO is geïnnoveerd door jarenlange praktijkervaring en schaalbaar van kleine tot grote, complexe problemen. RATIO voegt een praktisch “hoe” toe aan het “wie, wat, wanneer” van bestaande processen. Het resultaat: maximale logische denkkracht om tot heldere analyses, besluiten en doelgerichte risicobeoordelingen te komen.

- maakt gebruik van logische denkkracht
- voldoet aan de IEC 62740 norm voor Root Cause Analysis
- visuele aanpak voor snellere inzichten
- ontworpen om effectieve samenwerking te faciliteren
- stimuleert lerend vermogen
- bespaart tijd en geld

Daarom de Advanced-training Problem Solving & Root Cause Analysis

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren Problem Solvers
  • Beproefde methode, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht 

Deel deze pagina op

terug naar de training Klik hier voor de Engelse trainingsdata

Selecteer een startdatum

21 september 2021
Classroom
Lesdagen
21 september en 14 oktober 2021 van 09:00 - 17:00 uur

Locatie
CoThink - Ermelo

22 november 2021
Classroom
Lesdagen
22 november en 15 december 2021 van 09:00 - 17:00 uur

Locatie
CoThink - Ermelo

30 november 2021
Classroom
Lesdagen
November 30 & December 1, 2021 from 09:00 -17:00 CET. We provide this training in English or Dutch. Please indicate your preference!

Locatie
CoThink - Ermelo, The NetherlandsGroepsgrootte
Classroom: maximaal 12 deelnemers
Online: maximaal 9 deelnemers

Investering
De open inschrijving training is 2 dagen. Online is 4 x 3 uur. De investering is € 1.125,- ex. btw.
Tijdens classroom trainingen (na de zomer 2021) regelen wij de catering. Eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Wil je graag dat wij de voor- en/of tussenovernachting incl. ontbijt voor je regelen? Geef dit aan op het inschrijfformulier. Klik op de gele aanmeldbutton en schrijf je online in.

Mogelijkheden
We verzorgen deze training ook incompany en in het Engels. Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen