Home > Expertise > Trainingen > Problem Solving & Decision Making
Problem Solving & Decision Making Training

Training Problem Solving & Decision Making (PSDM)

Denk je binnen je organisatie mee bij problemen oplossen en besluiten nemen? En wil je de analytische en creatieve denkkracht van jezelf én je medewerkers vergroten? Volg onze training innovatieve Problem Solving & Decision Making (PSDM). Je verbetert je kritische denkvaardigheden en je leiderschapskwaliteiten bij het oplossen van problemen en het aanpakken van complexe onderwerpen. Zo draag je bij aan de groei van jouw organisatie. 4-daagse training Verbeter je denkkracht en wordt een leider in complexe problemen en besluitvorming Schrijf je online in!


VOOR WIE?

De training PSDM is bedoeld voor managers en medewerkers die meedenken bij problem solving & decision making, zoals leidinggevenden, professionals, managers en projectleiders. We hebben steeds plek voor maximaal 12 personen.

Dit levert het op

  • Je kunt oorzaken van complexe problemen vinden
  • Je benut alle kennis en ervaring van je team
  • Je neemt goed onderbouwde beslissingen en stelt duidelijke prioriteiten
  • Je gebruikt analyse-tools om je conclusies te onderbouwen
  • Je analyseert risico’s en neemt gerichte tegenmaatregelen
  • Je bent in staat om een concreet actieplan op te stellen

Inhoud training Problem Solving & Decision Making 

De training PSDM is een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je kunt het geleerde meteen toepassen in je eigen werk. Je leert de RATIO-aanpak. Dat is dé manier om mensen dezelfde kant op te laten kijken, ook als het ze (nog) niet eens zijn met elkaar. Aan bod komen verschillende methodes zoals Context Beoordeling, Event Mapping, Eisenhower Diagram, Probleemanalyse, Human Factor Analyse, Besluitvormings- en Risicoanalyse. Voorafgaand aan de training volg je een aantal e-learning modules (12 maanden onbeperkt toegang).

De 4-daagse training wordt aangeboden als open inschrijving en maatwerk incompany programma. We maken de training dan op maat voor jouw organisatie en jouw situatie.

Opbouw van de 4-daagse training

Blok 1
Dag 1 - Introductie problem solving en het RATIO model. Je gaat aan de slag met de Context Beoordeling, Event Mapping en het eerste deel van ProbleemAnalyse. Na de theorie gaan we direct oefenen.
Dag 2 - Vandaag staat het vervolg van ProbleemAnalyse op het programma, we oefenen weer veel en bespreken de cruciale rollen bij problem solving en vraagvaardigheden. Tussen blok 1 en 2 worden praktijkvoorbeelden uitgewerkt.
Blok 2
Dag 3 - We bespreken de praktijkopdrachten, we verdiepen de methoden van blok 1 en je leert de Human Factor Analyse toe te passen.
Dag 4 - Je leert alles over het organiseren van een besluitvormingsproces met draagvlak, hoe je dit kunt implementeren en een unieke stap in het proces voor risicoanalyse.

Je ontvangt een certificaat als bewijs van bekwaamheid.

Kies ook voor onze RATIO-aanpak

Zoek je een grondige en duurzame aanpak om problemen en vraagstukken binnen je organisatie op te lossen? Je leert het in onze training Problem Solving & Decision Making. De RATIO-aanpak wérkt.
Schrijf je vandaag nog in voor de open training PSDM. Reserveer de datum van je voorkeur. Óf kies voor een incompany training. Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Daarom CoThink

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren facilitators
  • Beproefde methode, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht
PSDM training - Toepasbaar in werk en privé, Skills For Life!
De meest complexe problemen lijken na de training oplosbaar en daardoor een uitdaging of gewoon leuk.

Deel deze pagina op

terug naar de training

Selecteer een startdatum

22 mei 2024
classroom
Lesdagen
Dag 1 & 2 - 22 en 23 mei 2024
Dag 3 & 4 - 5 en 6 juni 2024
Dagelijks van 9.00 - 17.00 uur

Locatie
CoThink - ErmeloGroepsgrootte
Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers per classroom training.


Investering
Deze training vraagt een investering in tijd en geld: € 2.100,-. Dit bedrag is inclusief 4x lunch , e-learning, alle materialen en exclusief btw. Voorafgaand aan de 4-daagse training bestudeer je e-learning modules, dit is ca. 2,5 uur studie.
Eventueel te boeken voor- en/of tussenovernachtingen met ontbijt zijn voor eigen rekening. Geef je voorkeur, evenals dieetwensen of allergieën, aan op het online inschrijfformulier via de gele aanmeldbutton.

Mogelijkheden
Wil je deze training met collega's als maatwerk incompany doen? Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen